Monographie

WT 50 Z63 (disponible) - Monographie
Bon appetit! The joy of dining in long-term care / ZGOLA, Jitka M. ; BORDILLON, Gilbert.
Baltimore, Winnipeg : Health Professions Press, 2001, x, 308 p.


Mots-clés principaux
:
Alimentation
Hébergement
Centre d'hébergement et de soins de longue durée
Milieu de vie institutionnel

Mots-clés secondaires : Aide technique ; Aliment ; Autonomie ; Fauteuil roulant ; Formation du personnel ; Goût (sens) ; Implantation ; Milieu physique ; Mission ; Positionnement ; Programmation ; Recette ; Repas

Résumé :

Based on a proven mealtime program for elder care facilities, this book demonstrates how to restore the simple pleasures of eating to frail residents. Here are innumerable ways to turn meals into prime times for building relationship, supporting identities, providing pleasing sensory stimuilation, and improving functional skills. Critical assessment tools and a complete training itinerary help staff integrate the principles of resident autonomy and person-centered care into their work. Special attention is also devoted to identifying the needs of people with dementia.


Illustrations : ill. ; portr.
Langue : Anglais
Type d'ouvrage AQESSS : MONO
Doc n° : 16891 ISBN / ISSN : 1-878812-68-8
NumRec : 1689103
 

       

  Copier Permanent URL de cette page Ajouter cette page

     

disponible
Réserver
Pour réserver ce document, vous devez d'abord vous connecter


Aller vers :   IUGM    Fondation IUGM   Centre de recherche IUGM