Monographie

En ligne (disponible) - Monographie
Nutrition and dementia : a review of available research / PRINCE, Martin ; [et al].
London, UK : Alzheimer's disease international, 2014, 84 p.

http://www.alz.co.uk/sites/default/files/pdfs/nutrition... (20-05-2014)
Format de fichier : Adobe Acrobat PDF
Droits d'auteur : La reproduction de ce document à des fins non commerciales est autorisée à condition que la source soit dûment mentionnée.

Mots-clés principaux
:
Maladie d'Alzheimer
Nutrition
Champ de recherche
État de la recherche

Mots-clés secondaires : Dénutrition et malnutrition ; Obésité ; Fonction cognitive ; Nutriment ; Intervention nutritionnelle

Résumé :

The autors of the report have reviewed a number of areas in existing research regarding the relevance of nutritional factors to primary and secondary prevention of dementia, undernutrition in dementia and interventions to improve the nutrition of people living with dementia.
The report shows the importance of each of these factors in the everyday nutrition and care of people with dementia. In addition, it identifies how we can start building methods and guidelines that will complement clinical treatment of the diseases. It highlights:
* the link between nutrition and quality of life
* the previous neglect of this important issue, as evidenced by the high prevalence of undernutrition and inadequate food intake among people with dementia
* the untapped potential to improve outcomes for people with dementia, given the
evidence for effective interventions
* the need for more research in this area.

Illustrations : portr. ; graph.
Langue : Anglais
Doc n° : 30973
NumRec : 6680403
30973.pdf
30973.pdf
 

       

  Copier Permanent URL de cette page Ajouter cette page

     

disponible
Réserver
Pour réserver ce document, vous devez d'abord vous connecter


Aller vers :   IUGM    Fondation IUGM   Centre de recherche IUGM